Jsou věci, za kterými si stojíme. Ačkoliv jsme cestovka, nechceme se tak prezentovat. Slovo „zájezd“ nebo „klient“ u nás neuslyšíš a raději používáme pojmy „výprava“ a „účastník“. Neděláme kvantitu. Dlouhodobě pořádáme maximálně 100 akcí ročně pro malé skupiny čítajících 8 až 10 lidí. Stejně tak neorganizujeme nábory nových průvodců a naše řady může rozšířit jen osoba, se kterou se dlouhodobě známe a jsme s ní na stejné vlně. Podporujeme účastníky pro nás neziskovými Víkendovkami a mladé cestovatele pod 24 let cenově dostupnými akcemi. Právě komunita aktivních členů je jedním z našich nejdůležitějších pilířů, které si moc vážíme a chceme ji zvýhodňovat přednostním přihlašováním a lákavějšími cenami u našich partnerů. Možná Tě překvapí, že každý rok pořádáme až 30% úplně nových akcí, které jsme ještě nejeli. Chceme si totiž plnit cestovatelské sny a jezdit do míst, která nejsou pro každého!

Spoustu akcí pro první polovinu roku 2024 jsme již zveřejnili na našem webu. Najdeš mezi nimi takové pecky, jako je například výstup na Aconcaguu, výpravu do Tasmánie, přeběh Corfu nebo se plavíme na Antarktidu.

Aljaška
Tři miliony křišťálově čistých jezer a tisíce kilometrů nedotčených horských masivů. Jen si to představ. Nejvyšší hora Severní Ameriky, řeka Yukon, zlatá horečka, medvědi a ledovec Bering Glacier, jehož základna je velká jako dvě Lucemburska... Prostě Aljaška - divočina z příběhů Jacka Londona, která je určitě na seznamu každého dobrodruha!

Taiwan
Jedna stará legenda praví, že císař z dynastie Ming přikázal rozsvítit deset tisíc lampionů a umístit je k jezeru Nanking. Scenérie byla tak krásná a dech beroucí, že z nebes sestoupil samotný Buddha, aby se potěšil pohledem na jezero. Tvým průvodcem bude Vojta Lokša . Dva roky strávil “naproti” v Číně a kromě toho, že umí plynně čínsky, zná místní kulturu i kuchyni. Má na Taiwanu několik kamarádů, kteří Tě určitě rádi protáhnou těmi nejzapadlejšími trhy se super jídlem!

Kapverdy
Kapverdy, kamaráde. Pokud si pod názvem těchto ostrovů představíš all-inclusive dovolenou a válečku u moře, tak jsi na omylu. Kdo nás trochu zná, tuší, že my tohle neplánujeme. Stejně jako Kanáry, Madeira nebo Azory, tak i Kapverdy totiž disponují nádhernou mozaiků různorodých treků, které by byl hřích neprozkoumat!

Bolívie - Cordillera Real
Neříkej, že se Ti o tom nikdy nezdálo? No a teď je to tady, Tvůj dávný, mokrý andský sen! Indiánky v buřinkách, elixír lásky z lamího fetusu, Silnice Smrti z Altiplana do Amazonie, výstup na Huyana Potosí (6 088 m) a to hlavní - pohoří Cordillera Real! V překladu Královská kordiléra, to je pravý trekařský poklad a horský klenot Bolívie, kam téměř nikdo nechodí. Přidáš se k nám?

Že chceš více času na rozmyšlenou? Nevadí. Můžeš si zatím zkráti čas  videem z přeběhu Réunionu.

Konec hlášení!