Ahoj Expedičáci, tohle vás bude zajímat! Stále hledáme nové cesty, jak se tobě a ostatním aktivním členům odvděčit za vaši přízeň. Vracíte se a to nás těší ze všeho nejvíc! Často se stane, že se nová akce naplní během pár dní a na toho, kdo si to chtěl ještě nechat projít hlavou, se už nedostane. Mrzí nás to vždycky, ale o to víc, když je to někdo z našich vlastních řád, člověk jako ty, za kterého dáme ruku do ohně. Kapacitu výprav zvyšovat nechceme, to je proti naší filozofii, a proto jsme přišli s elegantním řešením. Na každou akci, která se jede poprvé (nová destinace nebo nový program), necháme měsíc přednostního přihlašování aktivním členům.

Jak takovou akci poznáš? Jednoduše, bude označena ikonou „POPRVÉ“ v úvodní fotce a v textu bude odstavec o přednostním přihlašování.

Neustále se snažíme vymýšlet novinky, aby tě to s námi pořád bavilo. Že to myslíme vážně, potvrzuje i fakt, že na rok 2020 jsme už teď vypsali 20 novinek a chystáme další. Například v říjnu se objevily hned dvě: Mongolsko - na koni i na Altaji a Špicberky.


Jsme si zkrátka vědomi toho, že každá země nabízí mnohem více, než jen pár notoricky známých turistických atrakcí. Proto se snažíme hledat i trochu opomíjená místa, která nabízí o to více autenticity. Mongolsko na koních jsme na příští rok obohatili o návštěvu Altaje a dali větší prostor pro jízdu na koních. Na Špicberkách jsme zase vymysleli nový 10-ti denní trek, na jehož začátku nás čeká plavba lodí!

Odteď budeš mít i ty přehled o tom, která z našich akcí se jede poprvé a slibuje tak o trochu větší dávku dobrodružství a rizika. Kromě zmíněných novinek nám na webu přibyly tyto akce:

Makedonie a Kosovo
Na hranicích Kosova a Makedonie se chystáme projít další část pohoří Šar Planina a vystoupit na aktuálně nejvyšší horu Kosova – Rudoka e Madhe (2658 m). Jedeme v červnu.

Albánie
Náročný přechod Prokletých hor, které nám učarovaly. 5-ti denní putování královstvím vápencových štítů začátkem července.

Arménie
Pestrá jízda zemí s bohatou kulturní historií a krásnými horami, na jejichž střechu - čtyřtisícový Aragač, spolu vylezeme. Jedeme začátkem září.

Přihlásit se můžeš taky na náš oblíbený roadtrip balkánem - Nejvyšší balkánské vrcholy. Letos vyrážíme na konci léta.

Na závěr prozradím, že v půlce prosince se můžeš těšit na jedno velké překvapení. Konec hlášení!