Ahoj Expedičáci! Máš srdce dobrodruha, které baží po nevšedních zážitcích? Výborně, pak tento email přistál na správné adrese. Výběr z expedičních kuloárů pro měsíc únor je tady, tak si ho nenech ujít, protože dobrodružství nečeká! Posíláme Ti přehled blížících se akcí do míst, která nejsou pro každého.

Skotské Hebridy pod plachtami
1 plachetnice a zkušený kapitán, 7 členů posádky a drsné vody Hebridského moře. Cíl? Nejzápadnější souostroví Skotska - St. Kilda. Tohle je přesně ta akce, která by tě měla zajímat!

Turecko na skialpech
Krásné třítisícové vrcholy, zasněžené hřebeny, liduprázdné svahy a k tomu dohled zkušených horských vůdců. Přidej všudypřítomný čaj, skvělé jídlo a směšně nízké ceny a máš jen těžko odolatelný koktejl pohody a adrenalinu. Něco mi říká, že ta Tvoje lajna ve sněhu tam na tebe už čeká!

Maroko Antiatlas a lezení
Vystoupat na třítisícovku, sjet si písečnou dunu, osedlat velblouda, nebo zdolat vysokou skalní stěnu během několik dní? Žádný problém, víme o místě, kde se tohle všechno dá stihnout. Sakra a jak se na takovou dovču zabalit? I s tím ti pomůžeme, neboj. Takže jedeš?

Východní Nepál - Kanchenjunga trek
Trek do BC 3. nejvyšší hory světa zvané „Pokladnice sněhu“. Patnáctidenní putování na těžko tam, kam západní „Bílé žárovky“ zavítají jen zřídka. Mluvím o cestě do nejméně navštěvovaného regionu Nepálu. Kromě toho, že to samo o sobě bude nádherné, dechberoucí a nezapomenutelné, přidáme ještě reálnou pomoc místním lidem! Chceme podpořit místní zdravotní středisko a školu nákupem výbavy. Tak pokud jsi tvrďák, máš srdce ze zlata a chuť pomoct druhým, držíme ti místo.

A na závěr tě ještě jednou zveme na naši přednášku o výstupu na Gasherbrum II 7.3. do Brněnské Scaly. Jde vlastně o neoficiální sraz členů klubu, takže určitě potkáš nějaké známé tváře. Martin šel této expedici do DVTV! :-)