Zdá se, že se to vážně začíná ubírat tím správným směrem. Zajímavé projekty a expedice nám rostou jako houby po dešti a to máme teprve konec února.

Určitě si pamatuješ Filipa Vítka… Charismatický blázen s plnovousem, co vždycky vystřihne tu nejlepší přednášku o své nedávné cestě. Zkusil toho už dost, vysokohorské expedice, polární přechody, cesty do pouště, senátorskou kampaň i výpravy tátů s dětmi. Těžko říct, co z toho bylo nejbláznivější. Jedno místo je však pro něj jako magnet a táhne ho stále zpět. Tímto magickým místem je pro Filipa Afrika.

Po několika cestách severozápadním pobřežím a Guinejským zálivem se Filip rozhodl dál tomu nevzdorovat a naplno podlehl vábení tohoto divokého kontinentu. Dost bylo váhavých krůčků! Tentokrát se pojede kolem celé Afriky a ty můžeš být u toho!

Nejlepší bude, když ti to celé představí sám Filip.

Afrika - skutečnost nebo mlhavý dětský sen?
Někde tam čeká... kilometr za kilometrem. Po pěti letech sbírání zkušeností v Africe, vyzývám osud a vydávám se s dalšími dobrodruhy objet tento nevyzpytatelný kontinent. Aby toho nebylo málo, tak proti směru hodinových ručiček. Expedice se skládá ze tří částí: Západ, Východ a Sever. Vyrazíme od Expediční klubovny a zase se k ní vrátíme. Desítky tisíc kilometrů leží ladem před námi.

Pojedeme Land Cruiserem, poctivým offroadem z minulého století a na každou etapu mám volné sedačky pro pět dobrodruhů. V legendárním terénním voze a v pouhých šesti lidech posádky budeme prozkoumávat jednu zemi za druhou. Mimo hlavní cesty, poblíž hor, řek a oceánu. Žádné polepy na autě a drsňácké vysílačky. Jedeme s pokorou a nenápadností. Zároveň sledujeme hlavní cíl. Stále VPŘED!

Jak asi tušíš, nebudou to klasické zájezdy. Výpravu bude vždy výrazně utvářet skupina lidí ve voze a dozajista zde vzniknou přátelství stvrzená Afrikou. Počítá se s tvojí aktivní účastí na přípravě konkrétní etapy. Na palubě preferuji zkušené cestovatele a nebojácné jedince!

První část "Západ", je určitě ta nejméně předvídatelná, nejvíce nebezpečná a blížící se k skutečnému významu slova dobrodružství.

Skládá se ze šesti etap. První, která končí v Maroku, jedu s rodinou. Pouštní etapu Rallye Dakar z Maroka do Gambie zase s partou, která se chce pořádně dosyta nakrmit písku. Ty další, nejlákavější, jsou ti otevřeny…

A které to jsou?

Cesta kolem Afriky, BRÁNA NA JIH
Cesta kolem Afriky, NA ROVNÍK!
Cesta kolem Afriky, KONGO EXPRES
Cesta kolem Afriky, NAMIBIE A JAR

Tak co, přidáš se na některou z etap tohoto Afrického Expresu? Filip startuje začátkem příštího roku, ale pozor, míst je jen 5 a mizí rychleji než jídlo z regálu v Somálsku.

Konec hlášení!