“Tým EXPE talk volá basecamp. Opakuji, tým EXPE talk volá basecamp, kluci je to tam!!! Po nekonečném nadlidském úsilí jsme to dokázali, jsme na vrcholu! Máme opět svůj podcast!”

Co to znamená? Držíme krok s dobou, stačí se podívat do historie.
- 19. století - Století páry a překotného rozvoje průmyslu.
- 20. století - Století nejničivějších válečných konfliktů v dějinách lidstva.
- 21. století - Století podcastů, platformy keců o ničem i hlubokých filosofických úvah lidí, co nemají co říct, ale chtějí být slyšet.

Rozhodli jsme se podílet na tomto trendu, jež hýbe společností stejně jako příchod Krtečka na obrazovky televizorů a oprašujeme naší vlivnou platformu Expe Talk. Podcast o horách a cestování z komunity Expedition clubu. Rozhovory odstartují naši průvodci, abys poznal co jsou zač, než s nimi někam vyrazíš a postupně si budeme zvát další (ne)zajímavé lidi z Expe komunity. Ambice tohoto projektu jsou monstrózní - zpříjemnit Ti čas u plotny, za volantem, v posilovně nebo při běhání. Zkrátka všude tam, kde se hodí nějak zabít čas. Budeme moc rádi, když tomu dáš šanci a pustíš si nás.

V nové sérii jsme vsadili na pořádné studio, nového moderátora a zajímavé hosty. Jako prvního hosta jsme si pozvali seakayakářku Terku Cupákovou, která je rovněž v našem interním týmu. Pokud Tě zajímají výpravy na mořském kajaku, doporučuji vydržet to alespoň do 10 minuty, kdy přijdou na řadu i užitečné informace o tomto nevšedním způsobu cestování. Pokud už víš, že tě to táhne, můžeš s Terkou rovnou vyrazit na výpravu - Chorvatsko na seakajaku Mali Lošinj.

V nejbližší době se pak můžeš těšit na šťavnatý rozhovor s průvodcem, řečníkem, lektorem, skoro-senátorem a hlavně šoumenem Filipem Vítkem, který se právě vrátil z expedice do západní Afriky.

Jsou výpravy, a pak jsou VÝPRAVY. 10500 km z Evropy do rovníkové Afriky starým WV Transportérem T4 patří jistojistě k těm druhým. Filip Vítek tuto cestu absolvoval úplně celou - Z Kunic, středobodu Blanenska, až kamsi do Kumasi, hlavního města Ghany. V kokpitu svého volebního speciálu (v tomto autě skutečně útočil na senátorské křeslo) se mu vystřídaly dvě partičky dobrodruhů, lačnících po nevšedních zážitcích. Třeba po 30h dlouhé cestě na jednom z nejdelších nákladních vlaků světa v Mauritánii ve stylu Kerouaca. Po výpravě do Oka Sahary, uplácení zkorumpovaných úředníků na hranicích, návštěvách 9/10 automechaniků v okolí i průjezdy místy, kde viděli západního turistu nejspíš poprvé v životě, navíc s červenou kšiltovkou “Make Liberia Great again”. Naladit se můžeš tímto článkem o první etapě cesty na našem blogu.

Kromě toho, bys měl vědět, že máme už jen poslední místo na výpravu na Azory. Jestli chceš zažít noc v kráteru sopky, která je v podstatě nejvyšší horský masív na planetě (podstatná část je však pod vodou), měl by sis pospíšit.

Poslední místo máme taky na výpravu na Faery začátkem dubna. Pokud je to moc brzo nezoufej, vypsali jsme další termín na začátek září, kdy jsou Faery zahaleny mystickou mlhou a zažiješ tu pravou atmosféru jako za časů Vikingů.

Konec hlášení!