Ahoj Expedičáci! Někdo netrpělivě vyhlíží jaro, jiný zase mail s našimi expedičními novinkami. Tak co pro Tebe máme nového?
Třeba Běžecký kemp ve Španělsku s Ondrou Švirákem. Ten únorový byl totiž naprosto skvělý – sluncem zalité trasy ve Valencii, moře, pomeranče a hlavně pořádná nálož kilometrů. Proč je právě Španělsko kolébka těch nejlepších horských běžců? Náš kemp Ti v říjnu na tuhle otázku spolehlivě odpoví.

A dál? Výprava do Běloruska! Poslední nefalšovaná diktatura v Evropě aneb cesta zpět v čase do dob bývalého Sovětského svazu. Na téhle akci posbíráš nejvyšší vrcholy Litvy a Běloruska, do sytosti se nabažíš místní kultury, uvidíš zubry a spoustu absurdních věcí, na které byli Sověti specialisté.

Trochu z jiného soudku bude výprava na sever – Lofoty a nejvyšší hora Švédska. Levnou vodku tady nehledej. Místo toho můžeš plnými doušky vychutnat atmosféru až neskutečně krásného souostroví Lofoty a zdolat nejvyšší horu Švédska!

Poslední pozvánka je na výpravu do Grónska. Odlétáme v druhé půlce srpna projít trasu známou jako Arctic circle trail, což je zhruba 180 km dlouhý trek na hranicích polárního kruhu. Nádherná severská krajina a monumentální ledovec. Co víc si přát?

No a jak se pořád máš? My jsme to teď měli docela mrazivě dobrodružné :-) Na přelomu února a března „BaikalBois“ (náš aktivní člen Láďa a nový průvodce Dan Born) úspěšně přešli ruské jezero Bajkal. Dan se tak stal nejmladším člověkem, který kdy přešel tohle osmé největší jezero světa! Gratulujeme borci! Ve stejné době proběhla taky naše výprava na zamrzlé jezero Inari za polárním kruhem ve Finsku, kde nás myšlenky na BaikalBois vždycky trochu zahřály: „Tam někde v Rusku tisíce kilometrů daleko někdo trpí mnohem víc než my :-)“

Na závěr prozradíme, že s Danem se můžeš setkat třeba na akci Čtyřtisícovky v Kazachstánu začátkem září, tak to neprošvihni.

Tak pěkný víkend!
Za celý tým Expedition clubu Martin a Víťa