Ahoj Expedičáci! Ještě než vám představíme nové akce, máme jednu velkou novinku. Spustili jsme e-shop! Proč? Protože ti chceme dát možnost vybavit se na naše výpravy. Díky spolupráci s několika českými výrobci ti můžeme nabídnout jídlo a vybavení za výrazně lepší ceny! Určitě jsi zvědavý co máme v nabídce že? Tak mrkni na Expeshop.

No a teď už rovnou k výpravám. Taky v Tobě to jarní počasí probouzí Tvé cestovatelské pudy? Touhu obout pohory, hodit na záda bágl, uložit se ke spánku pod hvězdami ve spacáku… Prostě někam vyrazit! Tak co s tím?

Jestli patříš mezi netrpělivky a potřebuješ vyrazit ideálně hned, můžeš se ještě přidat na některou z našich velikonočních výprav ;-) V Maroku vystoupáš na nejvyšší vrchol pohoří Antiatlas Jebel Siroua (3 304 m), naučíš se základům surfingu a ochutnáš ten nejbožejší tažín.

V Chorvatsku projdeš pohořím Velebit, protkaným ostrými vápencovými stěnami a špicemi, a vylezeš si pár parádních horolezeckých cest, Chorvatsko je totiž učiněný horolezecký ráj! Anebo si na Srí Lance projdeš posvátné buddhistické chrámy, podrbeš za ouškem slona, zasurfuješ si a zamedituješ si na Adamově hoře při východu slunce. No prostě Velikonoce jak mají být ;-)

Možná ale plány na Velikonoce už dávno máš (užij si je, ať už budeš provádět cokoli :-) ), ale chtělo by to ještě NĚCO, nějakou výpravu snů. V tom případě pro Tebe máme dobrou zprávu, protože jsme vypsali další nové akce a bude to fakt VELKÝ.

Láká Tě orientální Írán? Na podzim se tam vypravíme hned dvakrát. Na výpravě s Adamem vystoupáš na tři nejvyšší vrcholy Íránu včetně nejvyšší asijské sopky Damávand (5610 m). Nahlédneme do íránské kultury, ochutnáme místní kuchyni a okusíme zdejší pohostinnost. Druhou íránskou výpravu povede Silvestr a má opět širší význam a přidanou hodnotu – tentokrát pojedeme pomoct obětem zemětřesení z listopadu 2017 v provincii Kermánšáh.

Možná Tě to táhne na úplně druhý konec světa, třeba do Jižní Ameriky… Je to tak, letos se znovu vracíme na místo činu – v září letíme prozkoumat Peru a Bolívii a v listopadu jedeme do úžasné Patagonie! Panensky čistá jezera s blankytnými ledovci a ostrými horskými štíty – mrkni na fotky a uvidíš, že tam prostě chceš!

Jo, a abychom nezapomněli, pro velký zájem jsme vypsali ještě jednu výpravu do Arménie, pojedeme v druhé půlce srpna. Takže jestli pro Tebe už nebylo místo, nebo se Ti nehodil termín, máš druhou šanci ;-) Čeká nás čtyřtisícový Aragac, horská jezera, koňak a jízda nesmrtelnými čtyřkolkami Lada Niva.

Tak jaru zdar!
Zdraví Víťa (Martin honí medvědy na Špicberkách)