Ahoj Expedičáci, tak jaké byly Velikonoce? Krátké a rychlé? Hm, ty naše taky nějak rychle utekly :-). O důvod víc vymyslet zase něco dalšího, na co se můžeme těšit!
Na webu se nám objevilo pár nových akcí, třeba hned v květnu Putování a seberozvoj, jehož cílem není jen ujít cca 60 kilometrů a přečkat tři noci v lese, ale hlavně pracovat na sobě a objevovat vlastní mentální i fyzický potenciál. Špery obohatil nabídku našeho klubu o další důležitý rozměr. V dubnu proběhla první výprava tohoto typu a měla velký úspěch! Nauč se pracovat s dechem, zvládat stres a pozitivně ovlivňovat své emoce – člověk by se neměl jen za něčím hnát, ale věnovat se i sám sobě.

V rámci Putování se naučíš zvládat i chlad, což se Ti pak bude rozhodně hodit, třeba na prosincové výpravě do Ekvádoru, kde vystoupáme na nejvyšší horu světa. Jak to že nejvyšší? Šestitisícové Chimborazo totiž leží nedaleko rovníku a díky zploštění Země je jeho vrchol nejvzdálenější místem od středu Země. Úlet, co?

Ale možná Tě to víc než do Jižní Ameriky táhne na pořádnou polární výpravu, do království sněhu, ledu a polární záře. V tom případě pro Tebe máme program na příští březen – vyrážíme na 160-ti kilometrový trek zamrzlým Grónskem na trase spojující pobřežní město Sisimiut a osadu Kangerlussuaq na hraně kontinentálního ledovce!

Březen je ještě daleko, co? Teď se přece blíží léto, doba fesťáků… Což nám připomíná! Už se k Tobě doneslo, že Albert vymyslel další šílenost? Festival ve vlaku! Během čtyř dnů projedeš Sázavu, Žďárské vrchy, Jeseníky až do Piešťan. Každý den Tě čeká 7 hodin jízdy vlakem, koncerty, hudební jamy, povídání, cestovatelské přednášky a koupačky. ŽiWELL Express odjíždí 11. července a bude to rozhodně neobyčejný festival! :-)

Možná si pak Alberta pozveme do jednoho z našich podcastů, aby nám o fesťáku něco pověděl. Víš vlastně vůbec, že jsme začali natáčet podcasty? Na náš Expe Talk se můžeš podívat na YouTube, poslechnout na Sound Cloudu nebo ho odebírat na iTunes. Určitě se mrkni na povídání s Danem Bornem o jeho letošním přechodu zamrzlého Bajkalu!

Tak a teď už konec prndání, vypni mail a mazej ven – je tam nádherně!
Za celý tým Expedition clubu, Martin a Víťa