Ahoj Expedičáci! Sebrali Ti někdy peníze, jídlo, stan i karimatku? Dali Ti do ruky papír s 50 úkoly, vyměřili 96 hodin a poslali Tě na strastiplnou 150 kilometrovou cestu s 6500 metrovým převýšením? Tak přesně tohle teď prožívá šestice odvážlivců, kteří se přihlásili na náš Survival na Lofotách.

"Mají teď za sebou 72 hodin a nevedou si vůbec špatně! Nejlíp je na tom tým architektů Jirka a Andrej – mají úžasný časový náskok a jejich vzhled skromných, zdrchaných, vyhladovělých dobrodruhů jim zajišťuje podporu a pomoc kolemjdoucích. Tým sourozenců Jardy a Adély se zatím drží, ale časový limit je neúprosný – pokud chtějí dorazit do cíle včas, musí jít i v noci. Největší ránu utržil třetí tým – hasiče a vojáka Tomáše vyřadily ze hry bolavé achilovky, malíř Honza se však nevzdal a rozhodl se Survival dokončit sám. Držte jim palce – Survival je hra, soutěž, závod, ale ten nejdůležitější boj svádí každý účastník hlavně sám se sebou…"

Láká Tě podobná akce, na které nevíš, co Tě přesně čeká, ale Survival je pro Tebe přece jen trochu silné kafe? Tak zkus mrknout na naši nově vypsanou akci Výprava do neznáma letecky, na kterou poletíme příští rok v květnu. Nebudeš vědět, kam pojedeš, co bude zítra, kde budeš spát nebo jak si seženeš jídlo – prostě necháš věci plynout a budeš si užívat jen ono magické „teď“.

„Příští rok v květnu?“ říkáš si, „Vždyť já ještě nevím, kam pojedu letos v létě!“ Nechceme být drzí, ale už je nejvyšší čas to konečně rozseknout ;-) Máme pro Tebe poslední čtyři výpravy, kam se nám ještě vejdeš. Barča Tě vezme do těch nejtajnějších zákoutí Indie včetně přelidněného Dillí, horského Lehu či jezerního města Srinagar. V Arménii vystoupáš na čtyřtisícový Aragac a nasaješ magickou atmosféru kavkazského Stonehenge, v  Tádžikistánu projdeš Fanské hory s těmi nejsmaragdovějšími jezery a v Mongolsku si osedláš koně i velblouda. Na každé výpravě Tě čeká fajn parta cestovatelů, takže ať si vybereš cokoli, bude to boží :-)

Ať už pojedeš s námi nebo bez nás, nezapomeň si hlavně sbalit všechnu potřebnou výbavu! Jestli Ti něco chybí, klidně využij naši expediční půjčovnu, kde najdeš výbavu na ledovec, ferraty či skalní lezení, spacáky, stany, vařiče, trekové hole apod. Protože štěstí přeje připraveným! :-)

Užij si začátek léta! Přejeme hodně pozitivních zážitků, přátelských lidí a málo průserů :-D.

Za celý tým Expedition clubu, Martin a Víťa