Ahoj Expedičáci, letošní zima nemá chybu! Sněhu napadlo nejvíce za posledních let, lyžovat se dá často i za barákem a na cestu do obchodu by se občas hodily brusle. V době omezení cestování jsme rádi za to, že si u nás v české kotlině můžeme užívat tu pravou ladovskou zimu. I tak nás ale svrbí nohy a vytipovali jsme pár míst, kam se dá jet i v dnešní době. Některé státy sice vyžadují pár testů, ale to už se pomalu stává novým standardem :-) Tak co si takhle konec zimy a začátek jara neokořenit nějakým netradičním zážitkem?


Kungsleden - Královská cesta severním Laponskem
Chceš konečně spatřit polární záři? Tak to jsi tady správně! V Laponsku ji totiž můžeš vidět až 200 dní v roce. Jen si představ jak s otevřenou pusou sleduješ zářivě světélkující nebe a plníš si svůj dětský sen. Při výpravě na Kungsleden si navíc vyzkoušíš pravou severskou atmosféru, když za sebou potáhneš saně s vybavením a přespíš 3 ve stanu. Ideální vstupenka do světa poláru!

Sarek - poslední divočina Evropy
Každé ráno jedeš Wim Hofa a při koukání na Titanic okusuješ kostku ledu? Tak to by se Ti mohla líbit polární výprava do Sareku! Jedná se o jednu z posledních evropských divočin, kde soby dávají dobrou noc a ptáci tu chodí pěšky, aby za letu nezmrzli. Takže se podívej do spodního prádla, jestli na tohle máš - a pokud si myslíš že jo, tak si sbal pletené rukavice od babičky, péřový spacák a lyže a pojď se mnou do nádherné přírody za drsným severským zážitkem!


Turecko na skialpech
Zbožňuješ skialpy, ale české hory Ti nepřipadají příliš atraktivní a chalupy v Alpách jsou zavřené? Tak pojeď s námi do tureckého Erzurumu! Najdeš zde ideální kombinaci třítisícových vrcholů tyčících se hned za městem, dobré jídlo a pohostinné lidi. Město s letištěm se nachází hned vedle majestátního lyžařského areálu Palandoken, v jehož okolí podnikneme několik túr a vyzkoušíme si i ledolezení. Dohlédnou při tom na nás místní horští vůdci, kteří mají ty nejlepší zkušenosti s místním terénem. Zakroužkuj si v kalendáři datum 5. - 14. března!

Brazílie - hříchy, tropické ostrovy a stolové hory
Co se Ti vybaví, když se řekne Brazílie? Někomu Amazonský tropický deštný prales, jiným Rio de Janeiro s dominantou v podobě sochy Krista Spasitele a nejen příznivci veselí vědí, že se zde koná každoročně světoznámý karneval. Tahle výprava bude jedna velká jízda. Můžeš se těšit na hodně akční a napěchovaný program, který zvolní až v samém závěru, kdy si budeš užívat nekonečné pláže nejkrásnějšího brazilského ostrova, Boipeba. Však koukni na náš web, kde se dozvíš více informací!

Velikonoce na Hedvábné stezce - Uzbekistán
Co víš o Uzbekistánu? Většina lidí končí u toho, že se jedná o post sovětskou republiku ležící někde v centrální části Asie. Přitom má toho tolik co nabídnout! Například disponuje velmi rozdílnou krajinou od extrémně suchých míst po velké množství jezer a vysokých hor. Ty dosahují výšky až 4 600 metrů a zároveň se tu také nachází Aralské jezero. Jestli ti to přijde zajímavé, tak se s námi pojeď do Uzbekistánu přesvědčit na vlastní kůži! Stačí Ti k tomu pouze 4 dny dovolené.

Hodnocení na googlu
Máme na Tebe malou prosbu. Ohodnotíš nás prosím na googlu? Stačí napsat krátkou recenzi a přidat fotku, ať jsme lépe dohledatelní - ODKAZ. Bohužel jsme totiž zjistili, že pod pojmem "Expedition club" se často zobrazuje klubovna, nikoliv cestovka a chtěli bychom to díky recenzím změnit. Děkujeme! :-)

Nově vypsané akce:
Treking v Kazachstánu
Indie - zimní Ladakh
Omán za vůní kadidla
Východní Nepál - Kanchenjunga
Srí Lanka - cestování a surf
Uzbekistán

Konec hlášení!