Je to tady zas! Pro někoho čas rozjímání, hluboké kontemplace a setkání s bližními. Pro jiného obchoďák, káď plná kaprů, gumová zástěra od krve a zmrzlé ruce na kost. Pro nás zase čas bilancování a spousta práce s chystáním silvestrovských výprav. Symbolů je mnoho a každý máme ten svůj, žádný z nich však nepřebije Santu Clause v Coca-cola kamionu. Vánoce jsou tady! Čas, kdy i ti nejdrsnější z drsných trochu pookřejí a zjihnou, a proto mi dovol pár svátečních slov od srdce.

Za celou partu z Expe kanclu, za všechny průvodce, kteří Tě letos vzali S odvahou do míst, která nejsou pro každého,

za všechny naše partnery, kteří s námi drží partu,

za všechny místňáky, které jsme společně svou návštěvou podpořili,

Ti ze srdce děkujeme! Vážíme si Tvé přízně, těšíme se na další společné zážitky a přejeme mnoho vrcholů a splněných snů v roce 2023.

Závěrem ještě jeden tip pro Ježíšky prokrastinátory, kteří nejlépe fungují pod tlakem a nechávají to na poslední chvíli. Daruj Jízdenku s Expedition clubem – dárek který:

  • Nespotřebuje moc balícího papíru
  • Nemusíš doma ometat prachovkou
  • Může ti otevřít nové obzory a změnit život
  • Je na 99% lepší než další konvička na čaj nebo prostírání na stůl
  • Je skoro tak dobrý jako nové pletené ponožky

A ještě jedna výzva pro cestovatele, kteří se rádi vrhají do dobrodružství na poslední chvíli a bez přípravy. Máme ještě volná místa na:

Nuže, rukavice byla hozena a mi nezbývá, než se rozloučit krásným videem z Baltoro treku, který byl bezesporu jedním z highlitů uplynulého roku.

Konec vánočního hlášení!