Ahoj Expedičáci! Někdo netrpělivě vyhlíží jaro, jiný zase mail s našimi expedičními novinkami. Tak co pro Tebe máme nového? Například výpravu na Aljašku, kde se v podhůří nejvyšší hory Ameriky vydáme čelit surové krajině plné medvědů grizzly, losů a tisícihlavých stád karibů. A dál? Velikonoční Bělorusko! Poslední nefalšovaná diktatura v Evropě aneb Cesta zpět v čase do dob bývalého Sovětského svazu. Na téhle akci se do sytosti nabažíš místní kultury, uvidíš zubry a spoustu absurdních věcí, na které byli Sověti specialisté.

Že by ses raději vypravil za klimaticky příjemnější exotikou? Tak právě pro Tebe je určena výprava na Azory! Navštívíme jediné evropské čajové plantáže, ananasovou farmu, vylezeme na nejvyšší horu Portugalska a odpočineme si v termálních pramenech. A když se nám poštěstí, spatříme i velryby! Koho láká ještě větší trocha tepla a exotiky a pořádná porce pouštního písku, tak jedeme v březnu kromě výpravy do Maroka i do Ománu. Tahle rozmanitá země, protkaná kořeněnými vůněmi, Ti doslova učaruje svou vstřícností a pohodovou atmosférou. Půjčíme si offroady a vyrazíme do hor, do pouště i k vodám Indického oceánu…

Před pár dny jsme také vypsali Sibiř, v rámci které se projedeš po Transsibiřské magistrále, absolvuješ devítidenní trek po Altaji a kromě Bajkalu si vychutnáš i atmosféru monumentální Moskvy. Dlouho však neotálej, loňská výprava na Sibiř byla snad nejrychleji naplněná akce v naší historii!

Poslední pozvánka je na zimní akce, kde se na poslední chvíli uvolnilo pár míst. Patří mezi ně sněžnicový přechod na Ukrajině, v rámci kterého zdoláme nejvyšší horu Hoverlu, přechod zamrzlého jezera Inari ve Finsku nebo čistokrevná polární expedice do Grónska.

Nebudeme Tě víc zahlcovat, zbývá už jen krátké připomenutí na závěr. Můžeš se i nadále přihlašovat do Expe Grantu, v rámci kterého ve spolupráci s Rock Pointem rozdáváme 100 000,- Kč na podporu tří nejzajímavějších cestovatelských projektů, ale bacha – jen do 16. února, tak to neprošvihni!

Pro dnešek by to stačilo ne? Konec hlášení!
Za celý tým Expedition clubu,

Ondra