Ahoj Expedičáci! Nebudeme chodit kolem horké kaše, protože tady jde doslova o minuty! Všechny Expe Silvestry jsou na webu a můžeš se na ně klidně hned přihlásit. Pokud jseš Aktivní člen, máš týden přednost před ostatními. A kam se letos chystáme? Bude to stát za to? Že váháš!

Vánoce a Silvestr v tropech
Začneme hned tou největší lahůdkou. To, co ti mnohdy nejvíc zkazí zážitek, jsou tvá přehnaná očekávání - představy o tom, jaké bude počasí, jídlo, lidé... A když to je jinak, dostaví se zklamání. Jaké by to asi bylo - nic neočekávat? Nevědět nic o tom, kam jedeš a co tam zažiješ? Přesně o tomhle bude tahle sváteční výprava do neznáma! Malá nápověda - mačky a péřovku můžeš nechat doma.

Silvestr v Ománu
Ačkoliv spousta lidí řadí Omán mezi ne příliš bezpečné země, tak opak je pravdou. Omán je dokonce tak bezpečný, že místní zde ani nezamykají auta. Tento utajený orient nabízí víc, než by si člověk na první pohled pomyslel. Na jeho malém území se skloubí poušť s obrovskými písečnými dunami, nádherné liduprázdné pláže, ale i vysoké hory, které ukrývají křišťálová jezírka jako z pohádky. Ideální místo na oslavu Silvestra s Expedition clubem!

Zimní výstup na pětitisícovku - Ararat
Už jsi někdy stál na čtyřtisícovce? Jo?! Tak super! Co takhle to posunout na další level a jít na pětilitr? Navíc v zimě! Že to zní jako slušná challenge? Ararat je na tyhle výzvy jako dělanej. Po aklimatizaci trvá výstup na vrchol 3 dny a můžeš si vybrat, jestli půjdeš na skialpech nebo na sněžnicích. Celou cestu nás bude doprovázet místní průvodce a když budeme mít kliku, tak se nám podaří objevit Noemovu archu.

Silvestr na běžkách ve Femundsmarce
Cloumá Tvým srdcem touha po opravdovém dobrodružství? Zbožňuješ severské státy a při teplotách hluboko pod bodem mrazu se cítíš jako tučňák na Antarktidě? Tak to je pro Tebe běžkařská výprava do mrazivého Norska tou pravou volbou! Výpravu navíc průvodcuje Matěj Štrunc, který je na běžkách skutečný profík a pomůže Ti vypilovat techniku. Femundsmarka volá!

Silvestr v bosenských horách a Silvestr v srdci Balkánu
Tohle je tradice. Silvestr bez chaty na Vysočici a trojlístku bratrů Ezika, Enese a Muhamada jako by ani nebyl. Pojedou opět dvě výpravy, které se potkají na Vysočici. První zavítá na sněžnicích do NP Sutjeska pod nejvyšší horu Bosny Maglič a druhá se bude více držet civilizace a bude fyzicky jednodušší. Proč měnit osvědčené akce, které jsou zárukou kvality?

Brazílie a Srí Lanka
Tyhle dvě výpravy jsou již sice plné, ale vždy existuje šance, že se někdo z přihlášených odhlásí a jeho místo zaujme některý z náhradníků. Takže pokud Tě láká Rio de Janeiro nebo se chceš naučit surfovat, nezapomeň poslat přihlášku přes náš web.

Těšíme se, až to spolu na konci roku rozjedeme! Ale moc dlouho neotálej, výpravy se plní rychlostí blesku. Konec hlášení!

Za celý tým Expedition clubu, Ondra