Ahoj Expedičíci, konec roku pomalu klepe na dveře a sychravé počasí je tak akorát ideální na zachumlání se do postele se svou oblíbenou knížkou. Nebo také na prozkoumání webu Expedition clubu, kde jsme pro Vás přichystali hned několik novinek. Pojďme se na ně podívat!

Kamaráde, Portugalsko
Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci jsem museli do konce roku zrušit hned několik naplněných výprav a nahradit je jinými akcemi. Jednou takovou je Portugalsko, které láká příjemným podnebím a trekováním podél pobřeží Atlantského oceánu. Jen si to představ! Přes den si projdeš část legendární Rybářské stezky, večer si otevřeš portské víno a při západu slunce budeš sledovat statečné surfaře, jak se snaží chytit tu správnou vlnu. Do Lisabonu jsou navíc letenky za hubičku, tak na co ještě čekáš?! :-)

Pomeranče + moře + hory = Oliva
Cože to je za zvláštní rovnici? Jeden z našich Expe Silvestrů se uskuteční ve španělském městečku Oliva ležícím na “Pobřeží pomerančového květu“. Budeme bydlet kousek od pláže, dopřávat si citrusy utržené rovnou ze stromu a většinu dne strávíme pohodovými treky po horách. Už kousek od moře dosahují výšky přes 1000 metrů a za odměnu si dopřejeme pravé valencijskou paellu nebo jiné lahůdky, kterými je španělská gastronomie proslulá.

Zbožňujeme Bosnu
Vracíme se sem už několik let a pořád se jí nemůžeme nabažit. Pojeď s námi a hned pochopíš proč! V sedmi intenzivních dnech ti naservírujeme ochutnávku, během které si přijde na své každý - milovník nezkažené opuštěné přírody, obdivovatel pestré a vznešené orientální kultury, historik i požitkář. Vydej se s námi a vsadím se, že Tě Bosna taky dostane!Silvestr na střeše světa
Nepál se nedá definovat žádnými měřítky a ten kdo ho jednou pozná, už nikdy na něj nezapomene. Dostane se Ti hluboko pod kůži a jeho kontrast Tě srazí na kolena. Ještě dlouho po návratu domů budeš vzpomínat na vzrušení a chaos, se kterým je hlavní město Káthmándú tak úzce spojené. Přitom leží jen kousek od Himaláje, kde ve vysokých horách vládne nekonečný klid a mír. Pojeď si s námi užít Vánoce a oslavy Nového roku na střeše světa!

Makedonie na sněžnicích
Každoročně vymýšlíme alespoň jednu novou silvestrovskou výpravu a letošní novinkou je Makedonie. Nazujeme si na nohy sněžnice a společnými silami zdoláme pohoří Šar Planina, v rámci kterého vystoupíme na druhou nejvyšší horu Makedonie, Titův vrh. Tohle pohoří je nakloněno bláznům, co milují zimní horská dobrodružství a rádi vystupují ze své komfortní zóny. Kromě Šar Planiny navštívíme také pohoří Jakubica a v rámci výpravy Tě zasvětíme do základů lavinové problematiky. Už ti cuká ruka? Tak dlouho neotálej, místa pomalu ubývají!

Příspěvek na dovolenou
Dostáváš od svých zaměstnavatelů příspěvek na dovolenou? Tento benefit má většinou pouze roční platnost a v případě nevyužití propadne. Pokud ten letošní nevyužijete, převedeme Vám příspěvek na poukaz s platností do konce příštího roku. Co pro to musíte udělat? Stačí jen napsat svůj požadavek na info@expeditionclub.cz.