Ahoj Expedičáci! Situace je, jaká je, netřeba to rozebírat. Náš tým v karanténě každopádně nezahálí! Vymýšlíme s průvodci náhradní termíny za zrušené výpravy, komunikujeme s účastníky, pilujeme letní tuzemské akce a mudrujeme nad dalšími zajímavými místy, kam se vydat, až bude virus poražen a celý svět se bude moct zase vrátit do starých kolejí.

(UPDATE k 1. 9. 2020) Stále platí, že se všechny automobilové výpravy vypsané na webu realizují a letecké se řeší individuálně s každým účastníkem zvlášť. Obecně platí, že se snažíme co nejrychleji reagovat na aktuální změny spojené s onemocnění Covid-19.

(UPDATE k 7. 7. 2020) Všechny automobilové akce se bez výjimky realizují a letecké výpravy se řeší individuálně s každým účastníkem zvlášť.

(UPDATE k 9. 6. 2020) Situace se už pomalu vrací do normálu a začínáme vyrážet na první výpravy. Proto jsme se po dnešní poradě rozhodli, že se od července všechny automobilové akce zrealizují podle plánu. Letecké akce se řeší individuálně. Ty které jsou v EU se realizují a ty mimo EU se řeší individuálně podle aktuální situace v cílové destinaci. Pokud máš dotaz ohledně libovolné výpravy, zavolej na: 603 788 117. V případě zájmu o libovolnou akci, tak neváhej a podej si ni přihlášku. Předpokládáme, že se většina výprav z našeho webu zrealizuje.

(UPDATE k 12. 5. 2020) Rušíme převážnou většinu letních zahraničních výprav. U některých ještě vyčkáváme, ale neboj se - minimálně měsíc předem se vždy dozvíš, zda se Tvá akce jede nebo ne. Budeme samozřejmě reagovat na aktuální situaci, ale rozhodně vyvineme maximální úsilí proto, abychom mohli naplánované výpravy realizovat (samozřejmě pokud to bude zodpovědné vzhledem k aktuální situaci). Takže jestli po nějaké akci pokukuješ, klidně pošli nezávaznou přihlášku – budeme tak s Tebou počítat, budeme spolu v kontaktu, a když vše půjde dobře, vyrazíme spolu do míst, která nejsou pro každého! (A tím teď fakt nemyslíme karanténu :-D)

Chtěli bychom Tě ujistit, že:

  • jsme zmrazili storna, takže není důvod se odhlašovat. Nebudeme po Tobě chtít žádné poplatky, viz ZDE
  • se zase ozveme s novými informacemi, a to nejpozději 1. 7. 2020
  • uděláme maximum pro to, aby se výpravy mohly jet nebo abychom v nejhorším případě našli adekvátní náhradní termín. Takové situace budeme řešit vždy dohromady se skupinou přihlášených účastníků.
  • nám kdykoli můžeš napsat, nebo zavolat. Cokoliv můžeme vyřešit i individuálně

Abychom byli upřímní, vzhledem k vývoji situace by bylo pro nás vůbec největší pomocí, pokud bys nerušil účast na budoucích výpravách. Pokud se Tě přímo dotklo zrušení akce, zda bys zálohu využil/a na některou jinou naši výpravu, ideálně v létě nebo později.  Nemusíš se ale bát, jako odpovědný subjekt je i CK Expediční klub pojištěna proti úpadku, a proto i v krajní nouzi, kdybychom se dostali do vážných potíží o své peníze nepřijdete.

Vždy jsme považovali kamarádskou domluvu mezi námi a účastníky za důležitou součást naší činnosti, na tom se nic nemění. A právě proto se na Tebe obracíme s prosbou o tuto laskavost, která nám pomůže překlenout tuhle komplikovanou situaci.

Zatím s námi tedy cestuj aspoň v myšlenkách – třeba prostřednictvím postů na našem FB, článků, Historek ze spacáku nebo Expe Talků, které najdeš na našem Expe blogu. Pročítej cestopisy, spřádej plány, uč se jazyky… protože – jak zpívají Trabandi:

„Je zle, když dojde proviant,
je zle, když přijdou kurděje,
ale běda, třikrát běda těm, co chybí naděje!“

Přejeme Tobě i Tvým blízkým pevné zdraví i nervy a těšíme se (snad už brzy) na viděnou na některé z našich výprav!

Váš Expedition clubu!