Podnikáme další expedici na osmitisícovku! Broad Peak je se svými 8 051 metry dvanáctou nejvyšší horou světa a čtvrtou nejvyšší horu v Pákistánu. Za tři týdny odlétá devět statečných duší směr Islámábád a rádi bychom Ti je představili v našem krátkém medailonku. Zajímavé totiž je, že v týmu máme dvě slečny a rovnou čtyři naše průvodce. Jaké je tedy složení týmu, který se v druhé půlce července pokusí zdolat vrchol Broad Peaku?

Martin Ksandr: V životě tak nějak dělám co mě baví a zajímá, protože mám to štěstí a jsem vedoucí Expedition Clubu, který spojil moje koníčky a vášně s prací. Do práce chodím/nechodím podle toho jak mi to svědomí dovolí, ale jelikož mě to baví, dávám tomu spíše víc než méně.  Ve volném čase hodně sportuju a trávím čas s moji ženou a synem Jankem :-) Můj hlavní sport je lezení a hory a jednou za čas vyrazím na pořádnou expedici.

Pavel Burda: Od dětství skaut z malebného města Litomyšl. Bývalý volejbalista se sklony k cestování na hraně. Dnes šťastně ženat a pyšný otec dvou malých dětí Šimona a Adélky. Do hor se vracím pravidelně, abych načerpal trochu toho spiritualismu, kterého se mi v každodenní shonu nedopřává. Molekulární biolog a pomalu se rozpadající celoživotní sportovec, co nakročil do páté dekády života a ještě si nechce připustit, že už to nebude s pohybem tak bezbolestné a intenzivní jako dřív :-)

Petr Tobolák: Podnikavec tělem i duší z východu vlasti naší. Milovník hor ale i bytostí jich navštěvující. Nadšeným průvodcem oblíbeného klubu expediční. Zároveň ve svém městě osobou v zábavě zainteresovaný.

Pavlína Adam: Před dvěma lety se rozhodla dát výpověď z teplého místečka na ministerstvu a od té doby žije převážně v horách na různých místech planety. Doposud zdolávala spíše kilometry horizontální na dálkových trailech. Po Pacifické hřebenovce (4 300 km) se se svojí parťačkou vydaly na Great Himalaya trail (1 700 km), který vůbec jako první přešly v monzunech (to jako že pršelo, ale děsně pršelo!). O to větší výzvou pro ni budou kilometry vertikální.

Sarah Krueger: Sarah nám bohužel nezaslala žádnou odpověď. Měli jsme však čest ji poznat už dříve, takže si dovolíme napsat o ni pár vět. Sarah je američanka, která se narodila v Connecticutu a prožila část života v New Yorku. Softwarová inženýrka vyvíjející appky, která posledních 6 let žije na cestách a je z ní digitální nomád. Při přechodu Pacifické hřebenovky potkala Páju Adam a v tu chvíli získal její život nový náboj. Společně absolvovaly Great Himalaya trail, vylezly na šest šestitisícových vrcholů během šesti dní a také se zúčastnila naší polární expedice do Grónska a na Ojos del Salado (6 893 m). Sarah je cestovatelka tělem i duší a žádná výzva pro ni není dost velká. Vášnivá lezkyně a skialpinistka, která má dost možná nejlepší fyzičku z celého týmu. Bude to na vrchol stačit? My věříme, že ano!

Tomáš Turský: Jako malý jsem s rodiči trávil dovolené na lyžích, vodě, kolech a to hlavně v českých horách. Seděl jsem nad knihami s horolezeckou tématikou a představoval si, jak tam jednou vyrazím :-) Jako žáček jsem se věnoval atletice a běhům na delší trati. Hodně času jsem strávil na volejbalových hřištích, ale i v této době se pár horských výletů dalo uskutečnit. Aktuálně mě baví ultra traily a snažím se zjistit, kam až to jde posunout. Největší radost mi dělají děti Barborka, Ondra a Martin.

Jan Červenka: Lezec. Snílek. Cestovatel. Stavební inženýr. Sportovec.

Dušan Vrtal: Od dětství každá dovolená v českých a slovenských horách a kopcích, později dálkové cesty natěžko na kole v Alpských průsmycích. Výrobce dveří, dobrovolný hasič a jezdec na praseti (ČZ 175/501). S rodinou každou dovolenou v českých a slovenských kopcích a v Alpách.

Lukáš Dubský: Zdrsněn mládím na české Vysočině, od dětství všestranný sportovec, kde s věkem přidává další sporty. Není typickým horolezcem, který vidí jenom kopce a skály, ale i cestovatelem, dobrodruhem. Zajímá ho vše nové, drsné, atypické. Vše je výzva a je třeba jít svým strachům naproti.

Více informacích o jednotlivých členech expedice najdeš na FB stránce expedice.

Velký dík patří Rock Pointu, který expedici podporuje!