Ahoj Expedičáci, tak co je nového? Však to znáš – pořád něco… Zrovna se nám například vrátila výprava z Japonska, plná dojmů a netradičních zážitků, o některé zpětné vazby se prostě nelze nepodělit: „Vojta je úžasný profesionál. Je vidieť, že Japonsko miluje a pozná a chce sa o svoje znalosti podeliť s ostatnými. Skvele reagoval na dynamiku skupiny, vnímal naše potreby a keď bolo treba, pozmenil plány, prispôsobil sa. 6 hviezdičiek z 5 :-)“. „Připravil nám ochutnávku od každého něco, a tak jsme zažili hory, údolí, památky, moderní města s mrakodrapy a vyhlídky, trochu kulinářského jídla. Prostě Vojtovi dávám za 1*** “.

Nebodoval u vás jen Vojta, ale taky Dan, Martin a Standa, kteří úspěšně zvládli výpravy v nelehkých podmínkách v Rumunsku a Černé Hoře, protože nám počasí zase jednou nepřálo. Náladu jsme si tím ale zkazit nenechali!

Zhruba před rokem a půl jsme si dali výzvu zdolat nejvyšší vrcholy všech evropských zemí během tří let. Pamatuješ? Teď jsme tedy přesně v půlce. Zajímá Tě, jak si zatím stojíme? Stanuli jsme už na 18 nejvyšších vrcholech! V kapse už máme skalp nejcennější, nejvyšší horu Evropy Elbrus (5642 m), i druhý extrém této výzvy, 33x nižší Mollehoj (171 m) – nejvyšší bod Dánska. Mrkni na stránku projektu na našem webu, kde uvidíš celkový přehled.

A teď to nejzajímavější. Co ještě plánujeme na letošek? Nejvyšší vrchol Běloruska, Finska, Švédska, Maďarska, Německa, Polska, Řecka, Slovinska, Srbska a možná i majestátní Dufourspitze, tedy nejvyšší horu Švýcarska. Věříme, že tento plán dodržíme a v roce 2020 si v klidu vychutnáme zbylé kopce. Pokud chceš vědět, kdy se kam chystáme, napiš nám.

Teď jedna žhavá novinka. Na Expeshopu jsou nově k zakoupení merino trika ze speciální edice, která vznikla spoluprací Expedition Clubu a Rock Pointu. Pro aktivní členy jsou za super cenu 750 Kč! Víc info najdeš na Expeshop.cz. Naší spolupráce s Rockpoint.cz si velmi ceníme a jsme moc rádi, že nás v našich kratochvílích takto podporují. Díky!

Na závěr máme ještě jednu čerstvou informaci. Od července rozjíždíme nový koncept Víkendovek „s přesahem“. Rozhodli jsme se využít naše víkendové toulky českou krajinou smysluplněji a věnovat jeden den vybraných Víkendovek práci: obnovíme studánku, vyčistíme nějakou oblast od odpadků nebo pomůžeme místním ochranářům s projekty zadržování vody v krajině. Co na to říkáš, pomůžeš nám?

Pro dnešek dost keců. Konec hlášení!

Za celý tým Expedition clubu, Martin a Víťa