‍Ahoj Expedičáci! Pomalu ale jistě se vzpamatováváme ze Silvestra – výpravy se opět vydařily  (kdo jste byli, tak víte ;-) ). Na Gibraltaru nám prolustrovala batoh drzá opice, ve Femundsmarce nás zastihla sněhová vichřice, která nás uvěznila v chatičce (romantika s deskovkami a telkou u praskajícího krbu), přidali jsme další dva zářezy v projektu Nejvyšší evropské vrcholy (portugalskou Ponta do Pico a dánský kopec Mollehoj) a na marockých plážích ugrilovali pár ryb a chytli na surfu pár pořádných vln.

Starý rok jsme tedy úspěšně uzavřeli a už se těšíme, co nám přinese ten nový, protože jak pravil Dalajláma: „Alespoň jednou za rok navštiv místo, kde jsi nikdy předtím nebyl.“ Proto letos vyrážíme nově třeba do Japonska, Amazonie nebo na čínský Koskulak. To je ale za dlouho a Ty chceš někam vyrazit už teď, že?

Co takhle si vyzkoušet zimní přechod? Spát v záhrabu, naučit se pohybu na sněžnicích a základům lavinové prevence? Do třpytivých ledových království jedeme v únoru (Totes Gebirge) a v březnu (Bulharsko), ostatní sněžnicové výpravy jsou už plné.

Že bys radši někam do teplíčka? Není problém ;-) Na konci února letíme do Španělska, kde se Švirdou vyběháš poslední zbytky vánočního cukroví, v Kurdistánu opět podáme místním pomocnou ruku a Ománu se nahřejeme v sálající poušti Wahiba. Nebo Tě to láká do Afriky? Třeba do Maroka? No tak to si můžeš vybrat hned ze dvou termínů – v březnu můžeš prozkoumat svůdnou Saharu, pohoří Atlas a čtyřtisícový Toubkal nebo v dubnu (novinka!!!) vyrazíš s Víťou na surf a vystoupáš na nejvyšší horu Antiatlasu Jebel Sirwa.

Každopádně Ti přejeme, ať se máš v tom novém roce parádně a ať těch 365 (teď už vlastně jen 340) čistých nepopsaných listů, které máš před sebou, využiješ naplno a zaplníš je podle svých představ a přání!

Za celý tým Expedition clubu, Martin a Víťa