Takže, pojďme si dnes stručně připomenout proč se jmenujeme Expedition club.
1. Je to proto, že máme velkou spediční firmu? Ne.
2. Jsme pracoviště, provádějící odesílání zboží, respektive expedici? Ne.
3. Provozujeme taneční klub s expediční tematikou? Ne.
4. Podporujeme a realizujeme horolezecké a jiné Expedice po celém světě? ANO!

Věřím, že úvodní kvízová otázka pro tebe byla hračka. To, že realizujeme Expedice, je přece jasné jak facka. Pojďme si tedy rychle připomenout co se nám za uplynulý rok podařilo a jestli jsme podle tebe dostali svému jménu.

Expedice na Broad peak
O naší úspěšné expedici v Karakoramu jsme už informovali, ale komu by snad nějaké detaily unikly, může si pustit náš podcast Expe Talk s Pavlínou Adam. Další zajímavý pohled na věc nabízí článek na blogu s osobitým rukopisem Pavla Burdy, aka Johna Ramba, který ti zprostředkuje i zážitky ze samotného vrcholu, včetně toho, jaké to je svléknout se do půli těla v 8 000 m n.m.. John Rambo by byl jistě na Pavla hrdý. Pro dokreslení atmosféry přikládáme i video záznam. Celou Expedici podpořil jako vždy náš hlavní partner Rock point, dále pak Hudy. Všem partnerům ještě jednou děkujeme!

Expediční Grant
Podpořili jsme Katku Melicharovou na její packraftové expedici do kanadské divočiny. Cílem bylo splout 2 řeky v teritoriu Yukon. O tom, že to byl parádní počin není vůbec pochyb, přečti si rozhovor s Kačkou na našem blogu, kde se dozvíš, jak funguje packrafting, jak to bylo s medvědy a jaké trable cestou museli řešit.

Co se chystá na rok 2024?
Naše expediční kroky tentokrát nepovedou do vysokých hor a nebudou to ani tak kroky, jako spíš pořádné záběry pádlem. Chystáme se na seakayakovou expedici s cílem přeplout Baltské moře ze Stockholmu do Helsinek. Věř tomu, že tohle je pořádné sousto a slušná nálož kilometrů na otevřeném moři. Expedici povede Tereza Cupáková alias Cupi, která má se seakayaky bohaté zkušenosti a na tuhle výzvu už se dlouho připravuje. Více o Expedici se dozvíš ZDE.

Expediční Grant je samozřejmě opět otevřený všem členům i v roce 2024. Hozená rukavice a finanční podpora tedy čeká na toho, kdo ji zvedne a přijde s pořádnou výzvou. Všechny potřebné informace najdeš ZDE.

Na úvod roku 2025 pak chystáme další velkou věc - 1. plavbu na Antarktidu!

… ale o tom zase jindy.

Konec hlášení!