Ahoj Expedičáci, po týdnu je tady další expediční hlášení s novými akcemi! Léto se kvapem blíží, všímáš si? Takže je nejvyšší čas začít plánovat! Taky sis dal novoroční předsevzetí se letos do něčeho pořádně hecnout? Nech mě hádat, řekl sis, že si chceš konečně vyzkoušet lezení na skalách…

Neboj, mysleli jsme na to a připravili jsme pro Tebe kurz základů skalního lezení v rámci našeho Expedičního výcviku! Vysvětlíme ti základy, půjčíme výbavu a během víkendu s Tebou vylezeme spoustu krásných cest na Rabštejně.

Sekl jsem se? Dobře, tak v tom případě je Tvé předsevzetí, že vyrazíš na nějaký pořádný alpský kopec, ale ne po turistické cestě, ale pěkně vertikálním směrem po ferratě. I na to jsme mysleli a po vydařené loňské sezóně jsme opět vypsali jarní ferratové kurzy. Můžeš se hezky rozkoukat na českých cvičných cestách a pak se s námi vydat do serióznějších vertikál hned na dvou dalších akcích – Ferraty v Gessause a Ferraty ve Slovinsku, kde mimo jiné zdoláme i věhlasný Triglav.

Taky nic? Říkáš, že chceš opravdovou výzvu a zážitky, na které do smrti nezapomeneš? Tak se podrž, vypsali jsme expedici do Pakistánu! Je to tak, na přelomu června a července míří dva naši průvodci vytyčit novou výstupovou linii na pakistánskou šestitisícovku a Ty je můžeš doprovodit na cestě do base campu a zažít „kolotoč“ celé expedice s nimi!

Pákistán je pro Tebe přece jen trochu silná káva? V tom případě tě zvu na pohodovou výpravu do indického Ladakhu. Barča tě seznámí s místní tibetskou komunitou a naladí tě na úplně jinou vlnu…

No a jestli je pro Tebe léto ještě daleko a chceš vyrazit co nejdřív, máme ještě pár volných míst třeba na výpravě do Maroka nebo na velikonoční Bosnu, tak to nepropásni :-)

Pro dnešek vše.
Za celý tým Expedition clubu, Martin a Víťa