Postavit si vlastníma rukama vor a plavit se na něm 230 km amazonskou džunglí kdesi v Bolívii. Spát na břehu řeky v přístřešku a poslouchat zvuky oživlé noční džungle, při kterých tuhne krev v žilách. Jestli něco doslova dýchá dobrodružstvím, pak je to tahle výprava! Po tomto zážitku pochopíš, že džungle je jeden velký živoucí organismus, který musíš respektovat.

Uvidíš spoustu divokých zvířat v jejich přirozeném prostředí a naučíš se toho spoustu o životě v deštném pralese. Ale neboj, po celou dobu s tebou budou zkušení místní průvodci, kteří dobře ví, jak se o tebe postarat. Jsou to chlapíci, od kterých se určitě přiučíš mnoho zajímavého.

Cílem této jedinečné výpravy je sjet celkem 230 km, nejprve po řece Kaka a následně Beni až do městečka Rurenbaque. Kromě toho sjedeš na kole slavnou Camino de la Muerte, užiješ si pozorování zvířat v Pampas a navštívíš solné pláně Salar del Uyuni. Pokud počasí dovolí, proletíš se nad pralesem i v malém letadle!

Já osobně si neumím představit jak lépe poznat Bolívii a deštný prales Amazonie. Tak pokud je právě tohle tvůj šálek čaje, neváhej, máme ještě pár volných míst. Nezbývá než nabrousit mačetu, nasadit klobouk, procvičit pár španělských slovíček a můžeš směle vyrazit za životním dobrodružstvím!

Děkujeme moc Dominiku Šečkařovi za krásné fotky a koukni na jeho dronové video z loňské výpravy.

Konec hlášení!