Ahoj Expedičáci, rok se s rokem sešel a pomalu se vzpamatováváme ze silvestrovských výprav, které se opět vydařily. Na nejvyšší hoře Mexika ukápla slzička při žádosti o ruku, ekvádorská výprava úspěšně zdolala Cotopaxi (5 897 m) a Chimborazo (6 268 m) během 72 hodin a aby těch výstupů nebylo málo, přidali jsme další tři zářezy v projektu Nejvyšší evropské vrcholy (Severní Irsko, Irsko a Moldavsko). Tradiční balkánská pohostinnost se nesla ve znamení epesních večeří a litrů Rakije, v rumunské chaloupce uprostřed hor jsme se vrátili do časů před zavedením elektřiny a v neposlední řadě jsme navštívili neexistující Podněsterskou republiku, kde se platí plastovými žetony. Skvělé to bylo! :-)

S Novým rokem se samozřejmě nese tradice předsevzetí. Že sis na letošní rok ještě žádné nevymyslel? A co takhle zrealizovat nějakou netradiční expedici, na kterou od nás můžeš získat finanční podporu a vybavení úplně zdarma? Tak koukni na Grant Expedition clubu, v rámci kterého rozdáváme ve spolupráci s Rock Pointem 100 000,- Kč!


Plánování není Tvá silná stránka a chceš někam vyrazit co nejdříve? Polární záři jsi už viděl? Ještě ne?! Tak pojeď s námi na přechod finského jezera Inari a zážitek na celý život je zaručen! A jestli se v mrazu cítíš jako ryba ve vodě a hledáš opravdovou výzvu, tak právě pro Tebe je určena polární expedice do Grónska, kam vyrážíme koncem února.


Možná Ti ale z polárních výprav běhá mráz po zádech a zmrzl Ti úsměv na rtech. V tom případě přestaň klepat kosu a pojeď s námi do tepla! Začátkem března letíme do Senegalu a Gambie, kde plnými doušky ochutnáš atmosféru pravé Afriky. V Ománu zase prozkoumáme nekonečné pláže, ochutnáme velbloudí mléko a na břehu Arabského moře budeme sledovat líhnutí želviček. No a pokud máš po Vánocích pár kilo navíc a chtěl bys je co nejefektivněji zhubnout, poleť je s námi vyběhat do španělského pomerančového ráje!

Nedokážeš odolat šumění oceánu a v uších Ti zní zpěv Sirén? Chceš zkusit zkrotit nespoutané vlny a užít si krásný horský trek? V březnu vyrážíme nejen na surf s Víťou do Maroka (letenky teď vyjdou na nějaké dva tisíce!), ale taky s Adamem na Srí Lanku :-)

Jestli si ovšem chceš zatím pošetřit dovolenou na léto a jen sbírat inspiraci, určitě koukni na náš poslední díl Expe Talku, kde je hostem náš průvodce Martin Dubec. Dozvíš se v něm nejen to, jak moc je náročné dělat vychovatele v dětském domově, ale také spousty informací o chovu sibiřských husky.

Náš tým pilně pracuje na tom, aby Ti i v roce 2020 nadělil pořádnou nálož toho pravého outdoorového dobrodružství, takže nezapomeň sledovat i náš web. Ale o tom zase příště :-) Konec hlášení!

Za celý tým Expedition clubu, Ondra