Ahoj Expedičáci! Léto je definitivně za námi, užil sis ho? My teda jo! Jsme odpočatí a plní nových zážitků, a tak jsme toho využili a vrhli se rovnou na plánování akcí na příští rok. Během září se nám jich (kromě silvestrů) vyrojilo spousta. Vezmu to hezky popořadě.

Sněžnicové výpravy v Rakousku
V lednu a únoru zamíříme do rakouských pohoří Hochschwab a Totes gebirge v rámci dvou výprav. Přes den se trochu potrápíme zimou a hlubokým sněhem, abychom si večer ve spacáku mohli libovat v suchu a teple v zázemí winterraumu místních chat.

Bulharsko na sněžnicích
Pro ty co lační po trochu větším dobrodružství máme i náročnější a punkovější alternativu k Rakousku v podobě zimního přechodu nejvyššího bulharského pohoří Rila. Strávíme čtyři dny na hřebeni a na spaní využijeme zimní prostory místních chat. Na závěr nás čeká taky návštěva a noc v proslulém Rilském klášteře!

Omán
Koho naopak láká trocha tepla, pouštního písku a exotiky, tak kromě Maroka, nám nově na webu přibyl taky Omán. Tahle rozmanitá, exotickými vůněmi protkaná země ti doslova učaruje svou vstřícností a pohodovou atmosférou. Půjčíme si offroady a vyrazíme do hor, do pouště i k vodám indického oceánu.

Mexiko Sopky
Silvestrovská výprava do Mexika vzbudila velkou vlnu zájmu, a tak si ji v květnu zopákneme pod vedením Dana Borna. V Mexiku se rozhodně nebudeme jen flákat s tequilou na pláži (i když na to taky určitě dojde). Naším hlavním cílem budou dvě pětitisícové sopky Pico de Orizaba a Iztaccíhuatl. Všechno to proložíme trochou kultury starobylých civilizací a vynikajícím mexickým jídlem.

Bosna a Černá hora
V příštím roce nezanevřeme ani na náš oblíbený Balkán. V květnu a červnu vyrazíme na dvou akcích s průvodcem Standou do Bosny a Černé hory. V Bosně si naši tradiční jízdu prodloužíme o jeden den abychom stihli prozkoumat další její zákoutí. Nově se vydáme i do pohoří Čtvrtnica.
Černá hora je země, která se může pyšnit množstvím krásných Národních parků a hned 3 z nich plánujeme v červnu navštívit – NP Lovčen, Biogradská gora a Durmitor.

Amazonie
Letos to byla naše top akce a rozhodně není divu. Umíš si představit splutí téměř celé Amazonky na nákladních lodích, spaní v pralese a poznávání místního života a kultury pěkně bez příkras? Neboj, budeš mít šanci i v roce 2020, chystáme totiž Amazonii znovu!

Pro naše členy jsme si připravili zvýhodnění – měsíc přednostního přihlašování. Loni se akce naplnila mrknutím oka, tak to nepropásni!

Z nových akcí to rozhodně není všechno, ale nechceme tě přehltit a vystřílet všechny ostré náboje najednou :-). Na další novinky se můžeš těšit v příštím hlášení. Za měsíc máme sraz průvodců, kde dáme hlavy celého týmu dohromady a rozhodně „upečeme“ něco dalšího!

Konec hlášení!