Ahoj Expedičáci! Tak jsme už pár týdnů zpět z úspěšné expedice na Gasherbrum II (8 035 m). Hory k nám byly milostivé - všech 10 odvážlivců přežilo bez újmy na zdraví a ani nikomu nic neomrzlo. Co více si přát? Jak nám říkaly maminky při odjezdu: "Nejdůležitější je se vrátit v pořádku." Takže hlavní cíl expedice splněn! My však měli to štěstí, že se nám podařilo vylézt na vrchol a tím splnit i náš vedlejší cíl. Většina horolezců má ale tyhle dva cíle v hloubi duše spíše prohozené... :-)

Každopádně bychom Ti chtěli ukázat, jak to tam v Pákistánu vypadalo. Patříš totiž do komunity Expedition clubu, takže tahle expedice byla tak trochu i Tvoje. A kdo ví, třeba Tě to namotivuje vyrazit s námi na podobnou akci! Nemusí to být zrovna osmitisícovka (i když ta určitě ještě někdy padne), dobrodružství čeká všude! Každý rok máme v plánu pořádat a podporovat další podobně netradiční projekty.

Můžeš si prohlédnout FOTOGALERII od Dana Borna a také FOTKY od Pavla Burdy, který má snímky z vrcholových partií hory. V rozhovoru EXPE TALK jsme si pozvali na slovíčko Martina Ksandra, který nám o celé expedici povyprávěl a poslechnout si to můžeš na YOUTUBE nebo na SPOTIFY. Víťa Dubec napsal o celé expedici poutavý článek na WEBU ROCK POINTU a Dan Born se o své dojmy podělil na našem BLOGU. Materiálů máme tedy až až a rádi bychom Tě pozvali také na přednášky, které se uskuteční na festivalu NA DIVOKO (10. - 12. 9.), v pražském kině BIO OKO (9. 11.) a také plánujeme na podzim přednášku v brněnském kině SCALA - termín upřesníme.

Také bychom chtěli poděkovat našim partnerům, bez kterých by cesta za vytoužený vrcholem byla krkolomnější. Děkujeme ROCK POINTU, HANNAHU a RAFIKI za skvělou podporu a pevně věříme v další spolupráci.

Užij si zbytek léta a nezapomeň, že dobrodružství nečeká!