Ahoj Expedičáci, tak jak jste si užili Velikonoce? Že utekly až příliš rychle? Aspoň to počasí vyšlo podle představ! Vládní opatření se začínají pomalu rozvolňovat a pokud vše půjde podle plánu, můžeme od začátku června podnikat výpravy doma v české kotlině. Hezké počasí bude na pořadu dne stále častěji, a proto nastává chvíle přemýšlet nad tím, kam v létě vyrazit. My jsme museli spoustu plánů změnit, hádám ale, že v tom nejsme sami :-) Aspoň budeme moci poznat zajímavá zákoutí naší země. Už jsi například prozkoumal všechna česká pohoří včetně Krušných, Lužických a Jizerských hor? Že ne?! Tak právě teď je ta ideální příležitost! Budeme rádi, když do toho půjdeme spolu.


„Beskyde, Beskyde, kdo po tobě ide…“
No přeci parta Expedition clubu spolu s klubovým psem, Sheilou! V první polovině června se můžeš těšit na přechod Beskyd a Javorníků, kterými Tě provede Martin se svou čtyřnohou psí slečnou. Kromě sympatického pěšího výletu se můžeš těšit na lekci lezení a chatu Martinové babičky přímo pod Smrkem! :-) U té si na zahradě opečeme špekáčky a uhasíme žízeň zlatavým Radegastem.

Tisícovky v Kruškách
Navštívil jsi někdy severozápadní Čechy? Ano, ten kout světa, kde se natáčel seriál Most nebo Pustina. Říkáš si, že je to pěkná díra zhuntovaná tepelnými elektrárnami? Opak je pravdou! Na vlastní oči se přesvědčíš o tom, že tahle zažitá klišé patří do minulého století. Zapomeň na měsíční krajinu plnou smogu a vydej se s námi zdolat všechny krušnohorské tisícovky!

Nalehko nejdelší hřebenovkou ČR
S ultra lehkým cestováním má bohaté zkušenosti náš průvodce Kuba Frank, který se rozhodl zdolat hřebenovku Lužických a Jizerských hor. Možná se budeš divit, ale jedná se o nejdelší hřebenovou trasu v České republice, která dosahovala až 800 km! Její dnešní podoba měří „pouhých“ 118 km, ale zato vede přes nejkrásnější partie Lužických a hlavně Jizerských hor. Jdeš do toho s námi? :-)

Kurzy kam se podíváš!
Expediční výpravy nejsou jen o destinaci, ale také o stráveném času se zajímavými lidmi a v neposlední řadě o možnosti naučit se něco nového. Máme pro Tebe přichystány kurzy skalního a ferratového lezení, ve kterých si osvojíš nejrůznější lezecké techniky a načerpáš spousty nových poznatků spojených s vertikálním pohybem. Koukni na náš web, termínů je hned několik!

Škola hrou
O tom, že hrát si nemusí jen děti, se přesvědčíš na Expedičním simulátoru,v rámci kterého se staneš členem týmu, který bude koordinovat záchranu horolezců a vodáků z nepříznivého terénu. Že jsi opravdový trvďák a chtěl by sis hrábnout až na hranici svých sil? Tak se přihlaš na Survival, který důkladně prověří Tvé fyzické i psychické schopnosti!

Akcí po České republice máme však daleko více. Jsou mezi nimi například výpravy po Šumavě, Karpatech, Jeseníkách nebo po Rychlebských horách. Přesvědč se o tom na našem webu!