Ahoj Expedičáci! Držte si klobouky, tohle bude velká jízda! Příští rok vyrážíme na osmitisícovku a i Ty můžeš být u toho! Jedná se o vrchol pyramidy naší činnosti. Každoročně vystupujeme na několik pěti i šestitisícovek a minulý rok tu byla možnost zúčastnit se výpravy i na sedmitisícový Muztagh Atta. Vzhledem k tomu, že dalším logickým krokem je osma, realizujeme příští rok expedici na Gašerbrum II v Pákistánu. Akci povede Martin, který má již za sebou úspěšný výstup na Manáslu (8 163 m) a celou řadu expedic na sedmitisícovky. Že to zní skvěle, ale nejsi žádný horolezec? Tak v tom případě můžeš doprovodit kluky do základního tábora a dát si Baltoro trek, který vede jednou z nejizolovanějších horských oblastí světa. Představ si Himaláje a namačkej je na 3x menší plochu. Že už teď Ti cuká noha? Tak koukni na náš web!

Aktuální situace
Co se týče aktuálních výprav do zahraničí, tak situaci pečlivě sledujeme a pružně na ni reagujeme. Za poslední půl rok jsme si již zvykli, že každou výpravu řešíme individuálně a nabrali jsme celou řadu zkušeností. Pokud se výprava musí zrušit, snažíme se s každým účastníkem najít společné východisko a nemyslíme si, že by byl někdo s naším přístupem nespokojený. Tak sleduj akce na webu, které pravidelně aktualizujeme.

Silvestry klepou na dveře
Už víš, kde budeš trávit poslední minuty tohoto roku? Že to bude doma, protože nás nikam jinam stejně nepustí? :-D Pevně věříme, že se do konce roku situace uklidní a bouchneme silvestrovské šáňo třeba na sněžnicích v Makedonii nebo v Nepálu pod střechou světa. Že Tě spíš láká teplo a uklidňuje vlnobití? Tak v tom případě koukni na perlu Atlantského oceánu, Azory nebo si můžeš utrhnout čerstvé pomeranče v okolí španělské Valencie. Aktuálně máme na webu 12 silvestrovských výprav a na své si přijdou jak ostřílení horalé, tak i cestovatele, kteří se nechtějí fyzicky trápit.

Plave to, ale ryba to není… Je to mořský kajak!
Láká Tě plout po moři mezi ostrovy, spát na pláži a zažít život námořníka se vším, co k tomu patří? Tak v tom případě vyzkoušej seakajak! Pod vedením zkušené instruktorky Cupi se nejdříve na jednodenní víkendovce seznámíš se všemi základy, které jsou k ovládání kajaku nutné a pokud se Ti akce zalíbí, můžeš se rovnou přihlásit na seakajakovou výpravu do Chorvatska. Velkou výhodou je zde teplé moře a spousta ostrůvků, které si vyloženě říkají o prozkoumání. Pokud už v Tobě dlouho dřímá touha okusit něco nového, tak tahle akce je určena přesně pro Tebe!

A kdes nechal babičku?
Pokud si však lámeš hlavu nad tím, že máš stále ještě několik dní dovolené a nechceš žít v nejistotě kam do zahraničí vyrazit, máme pro Tebe jednu netradiční lahůdku. Beskydy na chatě u babičky jsou kombinací jednodenních výletů a trávení času na chalupě s kamarády, které ještě neznáš. Prozkoumáš nejvyšší vrcholy Beskyd, ochutnáš nejlepší zelňačku pod sluncem a večer si během popíjení Radegasta zahrajeme karty a probere plány na příští rok. Prostě a jednoduše návrat k chalupářským kořenům.

Buďte pozitivně negativní a snad brzy na některé výpravě na viděnou! :-)