Ahoj Expedičáci, určitě už netrpělivě vyhlížíš další expediční hlášení, že? Měli jsme plné ruce práce s plánováním nových výprav do konce roku a spousta z nich už hrdě zdobí náš web. Takže, co nového jsme pro Tebe připravili?

Špicberky offline
Máš pocit, že v dnešní uspěchané době jen neustále hledíš do mobilu a to podstatné Ti při cestování uniká? A už jsi slyšel o naší offline výpravě na Špicberky, kde Tvou pozornost nebude rušit žádné hledání signálu, vymýšlení postů na Instáč, psaní sms zpráv či pořizování tisíců fotek? Půjdeme totiž bez mobilů a foťáků!

Jak se žije v Indii a Nepálu?
Nemusíme se pořád jen hnát za nejvyššími vrcholy a nachozenými kilometry… Zářijovou výpravu do Nepálu pořádáme ve spolupráci s TravelNative a bude o horách, čaji, kultuře, gastronomii, ale hlavně o poznání místního způsobu života.Okouzlující Patagonie
Pokud bych měl z fleku vystřelit dvě nejkrásnější místa pro dlouhé horské výpravy, řekl bych bez váhání Patagonii a peruánské Kordillery. V Patagonii se pokocháš panensky čistými jezery v kombinaci s blankytnými ledovci a fotogenickými horskými štíty, které učarují srdce každého dobrodruha. Na návštěvě v Incké říši
V Peru spatříš lamy pod legendárním Alpamayem, kde stateční horolezci odjakživa posouvali hranice lidských možností. Absolvuješ trek Kordillery Blanca a Huayhuash, které proslavil spisovatel Joe Simpson knihou Pád do ticha.

Mongolsko na koni
O tom, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu, se můžeš přesvědčit při výpravě po mongolské stepi. Z pohodlí sedla prozkoumáš podhůří Altaje, kde žije 27 krát víc koní než lidí a seznámíš se s potomky samotného Čingischána.Nejvyšší hory Mexika
Dal sis pro letošek předsevzetí, že by sis rád posunul svůj výškový rekord? Tak právě pro Tebe je ideální dvanáctidenní výprava do Mexika, kde s trochou štěstí vylezeš na jednu čtyřtisícovku a dvě pětitisícovky v čele s nejvyšší mexickou horou Pico de Orizaba (5 636 m). Sežeň si pořádné sombréro, do ruky balení nachos a připrav se na pořádnou mexickou jízdu!

Na závěr bychom Tě rádi seznámili se třemi vítězi 1. ročníku Grantu Expedition clubu. Celkem se sešlo 43 různých cestovatelských projektů a z nich jsme vybrali následující šťastlivce:

-    Pavel Burda: Muchu Chhish (7 475 m), Czech expedition 2020 - nejvyšší neslezená hora světa
-    Robert Jaworek: Přechod největšího evropského ledovce a zdolání nejvyšší hory Islandu
-    Aktivní člen Dan Boblach: Sjezd řeky v nepropustném pralese v Amazonii

Jsme zvědaví, jak se kluci s nástrahami jednotlivých projektů poperou. Určitě nezapomeň sledovat náš Expe blog, kde v následujících dnech všechny projekty podrobně představíme. Držíme palce!